vendredi 18 février 2011

Los siròps

Aprèp los òlis essancials, vaqui los siròps naturals qu'es plan aisit de far.
Se pòt beure siá freg per l'estiu quand las èrbas son cramadas dins la garriga, dins laiga e mai dins lo vin, siá dins l'aiga cauda per se sonhar l'ivern quand te rebal un raumas e que  pòts pas anar culhir la farigola.

Personalament, fai de siròp de romanin, de farigola, de melissa, de sambuc, de menta e tanbe de roséla.
La farigola es bon l'ivern dins l'aiga cauda mas tanbe refrescant l'estiu coma totes los autres siròps. Aimi plan lo sambuc dins lo vin roge e lo romanin dins lo vin blanc.
Una causa plan aisit de far per un aperitiu es de daissar una branca de romani en flor dins una botelha de vin blanc.


Adonc, vaqui la recepta del siròp :

Per un litre
Cal un bòl de plantas (las flors es melhor) dins 1.5 l d'aiga fresca.
Faire bolhir una dezena de minutas
Filtrar
Tornar mettre sul fuòc amb 500 gr. de sucre
Continuar la coseson fins al siròp.

Es pas necessari de sterilisar mas se pòt...
Se vòles podon far un talher, los romanins son florits

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire