samedi 5 mars 2011

L'Estanquet

« L’estanquet » per La Rampe, lo Teatre Interegional Occitan : TIO

Lo solelh mancava dins lo cèl montpelhierenc aqueste dijòus 10 de febrièr ; es al teatre de la Vista qu’una esclarida se tenguèt dins aquesta jornada malgraciosa…
Lo teatre de la Rampe nos a regalat amb sa darrièra creacion “L’Estanquet”, una performança joiosa e generosa al son de la lenga d’òc per ensolelhar l’ensem.
Una mesa en scèna viva de Claudi Alranq, òme de teatre qu’a consacrat tota sa vida a aquel art e que simboliza tanben lo teatre occitan.
Una performança plan capitada dels comedians quora actors, quora cantaires,  clown…. Isabelle François, Véronique Valéry, Jean-Louis Blénet, Bruno Cécillon, René Fernandez. Un òsca particular al tecnician Sergio Perera qu’a jogat dins la darrièra peçòta per remplaçar una 
comediana e….
Cinq peçòtas granadas per rire e sorire : un fablèl del segle XIV, un vaudevila, una palhassada, una comèdia de mors.
Un luòc común, l’estanquet qu’es un luòc de rescontre e de partatge. Una entremescla de racontes de vida amb coma fil conductor la vida de parelh e totas sas escasenças : amor, gelosiá, engana…. Tot sus un ton leugièr e mai comic que lo vam dels cinc comedians e lor bonur de jogar encantèt l’auditòri.
Un espectacle per totes, de conselhar, e mai se òm compren pas l’occitan, los sustitols son plan faches e de bon seguir.    

Per veire des imatges : google/ imatges, picar : L'estanquet/ la Rampe